Veelgestelde vragen

Ga of moet ik wel naar de huisarts toe?
Het is de moeite waard om eerst te kijken, of de klacht door uzelf verholpen kan worden, dat heet  ‘zelfzorg’. Maar zelfzorg betekent ook te weten, wanneer men juist wèl de huisarts moet raadplegen en hoe snel. Om u behulpzaam te zijn bij deze zelfzorg zijn er op deze website voorlichtingsfolders te raadplegen. Elke folder bestaat uit de volgende informatie: uitleg over de klacht en verschijnselen, wat kunt u er zelf aan doen en wanneer gaat u naar de huisarts? Verder kunt u ook www.thuisarts.nl raadplegen.  Link naar NHG folders

Als ik naar de huisarts ga, wat zeg of vraag ik dan?
- Denk van te voren na over wat u wilt zeggen of vragen; schrijf het zonodig voor uzelf op.
- Wat is uw klacht of probleem? Sinds wanneer speelt dit probleem? Wat zijn de verschijnselen? Wat voor last heeft u er van? Wat voor medicijnen gebruikt u en is hiermee een samenhang? Stress of privé-problemen in relatie met uw klachten? Ongerustheid? Wat sprookt er misschien door uw hoofd? Wilt u onderzoek, alleen informatie of wilt u een behandeling?
- Zeg vooral alles tegen de huisarts wat van belang kan zijn voor een goed antwoord op uw vragen!

Waarom vraagt de assistente bij het maken van een afspraak wat er aan de hand is?
Als het druk is, is het handig om te weten, of uw vraag een directe afspraak behoeft, of dat het, wanneer nodig, ook op een andere moment kan. Ik werk graag op tijd zonder allerlei zaken tussendoor, zodat u  nooit lang in de wachtkamer hoeft te wachten, en er tijd genoeg is bij mij in de spreekkamer. Ik probeer zoveel mogelijk via de assistente op de geschikte tijd te plannen. Dat voorkomt ergernis en onnodig wachten.

Print Print